Om Granberg

Med över 60 års erfarenhet av att skydda händer i utmanande norska klimatförhållanden har Granberg producerat och sålt arbetshandskar i många delar av världen.

 Sedan 1961 har vår passion varit att erbjuda   rätt handskydd genom kundnärhet, lyhördhet, kunskap och teknisk innovation.

Idag har vi ett urval av mer än 250 modeller av skyddshandskar, utformade för att skydda händer inom olika branscher, inklusive livsmedelsbranschen och för medicinskt arbete.

Våra produkter är konstruerade, designade och tillverkade med den senaste tekniken och de mest avancerade materialen som finns tillgängliga.

Oavsett vilken typ av jobb eller vilka utmaningar det är, är vi engagerade i att hjälpa dig att hitta det bästa handskyddet för dina behov.

Om Granberg

Kvalitet och innovation

Våra varumärken täcker ett många användningsområden. Oavsett vilken typ av jobb eller vilka utmaningar det är, är vi engagerade i att hjälpa dig att hitta det bästa handskyddet för dina behov. Tung och lätt industri, olja och gas, bygg och anläggning, fiske, livsmedelsproduktion och sjukvård är några av de marknader vi täcker. Vi utvecklar och förbättrar kontinuerligt våra produkter för att uppfylla de krav marknaden ställer och de ständigt föränderliga behov som finns hos våra kunder.

Vårt arbete med att vara ledande inom design och utveckling har gett oss internationellt erkännande.  Granberg AS är stolt vinnare av det prestigefyllda designpriset Red Dot i två år i rad, 2015 och 2016, och igen 2022.

Erfarenhet och kunskap

Med mer än 60 års erfarenhet besitter vi en unik produktkunskap och expertis som våra kunder drar nytta av. Säkra händer  i handskar från Granberg har varit vårt mål ända sedan starten.

 

Vårt ansvar

På Granberg tar vi ansvar. Vi anser att initiativ för en bättre miljö och socialt ansvarstagande är viktigt inte bara i dag, utan även är avgörande för en hållbar framtid. Tillsammans med våra samarbetspartners strävar vi ständigt efter att nå nya mål. Miljöansvar och socialt ansvar är en naturlig del av vår företagskultur.

Granberg Sverige AB har AAA kredittrating

Granberg Sverige AB har AAA kredittrating

AAA är den högsta kreditvärderingsklassen Bisnode tillhandahåller, och den ges endast till aktiebolag som har visat stabilitet över tiden, med förmågan att klara både hög och lågkonjunktur.

Our company is credit worthy according to Bisnode's credit assessment system that is based on a number of decision rules. This credit rating is updated on a daily basis, and always shows the current rating and date.

Sedex

Sedex

På Granberg främjar främjar vi anständiga arbets-och miljökrav i våra leverantörskedjor. Vi har ett nära samarbete med våra leverantörer och partners för att uppnå detta mål. För att ytterligare förstärka detta mål har Granberg varit medlem i Sedex sedan 2021.

Sedex är en av världens ledande leverantörer ev etisk handel, som arbetar för att förbättra arbetsförhållandena i globala leverantörskedjor. Medlemsorganisationen tillhandahåller praktiska verktyg, tjänster och ett gemenskapsnätverk för att hjälpa företag att förbättra sina ansvarsfulla och hållbara affärsmetoder och att göra ansvarsfulla inköp.

Som Sedex-medlem kan vi kartlägga vår leverantörskedja, identifiera leverantörer med högre risk och begära att de ska göra en social-etisk revision. Vi kan sedan arbeta med våra leverantörer för att förbättra deras affärspraxis för att skapa säkra arbetsförhållanden i de regioner som vi handlar med.